Amy Winehouse'un eşyaları açık artırmada

Amy Winehouse’un eşyaları açık artırmaya çıkarılacak. Açık artırma öncesi düzenlenen sergide, sanatçının ölümünden bir ay önce Belgrad’da verdiği son konserinde giydiği kıyafet de yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Grammy ödüllü şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Amy Winehouse’un kıyafetleri, ayakkabıları, gözlükleri ve el yazısı notları gibi birçok eşyası açık artırmaya çıkarılacak. Eşyalar, açık artırma öncesinde Los Angeles’taki Julian's müzayede evinde sergileniyor. 

Açık artırmaya çıkarılacak eşyalar arasında Winehouse'un ölümünden bir ay önce Belgrad’da verdiği son konserinde giydiği kıyafet ve sanatçının 2007 yılı Brit Ödülleri'nde yanında taşıdığı kalp şeklindeki çanta da yer alıyor. Sanatçının kıyafetlerine 5 bin ila 7 bin dolar arasında fiyat belirlendi. Moschino marka çantanın ise 20 bin dolara satılması bekleniyor. 

Müzayedeye katılanlar ayrıca, Winehouse'a Adele'den gönderilen bir doğum günü kartı, ses sistemi, bateri gibi eşyalara da teklif verebilecek. Hem müzayede evinde hem de internet üzerinden yapılacak açık artırmadan elde edilecek tüm gelir, sanatçının ölümünün ardından ailesinin kurduğu Amy Winehouse Vakfı'na bağışlanacak.

Müzayede görevlileri, Amy Winehouse eşyalarının açık artırmasının, bir zamanlar sanatçıya ait olan parçaların toplaması için "hayatta bir kez gelebilecek bir fırsat" olduğunu belirtti. Müzayede evinin yönetici direktörü Martin Nolan da, Winehouse hatıralarının açık artırmaya girmesinin nadir bir durum olduğunu aktardı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)