Zıt kutuplar birbirini çekmiyor: Çiftlerin benzer olma ihtimali daha yüksek

Zıtların birbirini çektiği yönündeki inanışı inceleyen bilim insanları, "Benzer yapıya sahip insanların bir araya gelme ihtimali daha yüksek" diyor.

DUVAR - Bilim insanları, zıtların birbirini çektiğine ilişkin eski inanışın gerçekte pek doğru olmadığını belirtiyor. Gönül ilişkilerini mercek altına alan bir araştırma, incelenen özelliklerin yüzde 80’i aşkın bir kısmında -siyasi görüşlerden zararlı madde kullanımına ve insanların ilk kez seviştikleri yaşa varıncaya kadar- eşlerin çoğu zaman fazlasıyla benzer olduğunu ortaya çıkardı.

ABD’deki Colorado Boulder Üniversitesi’nde doktora öğrencisi ve ‘Nature Human Behavior’ dergisinde yayınlanan makalenin başyazarı olan Tanya Horwitz şunları aktardı: “Aslında benzer yapıya sahip insanların bir araya gelme ihtimali daha yüksek.”

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Uzmanlardan 2024 için altın tahmini