Zirvede altın var!

2024 yılının ikinci yarısında altının onsu 2,200 doları geçmiş olacak. BIST, yüksek getiri bekleyenler için şu aralar revaçta. Ancak, altın BIST’e en büyük rakip, hem de daha güvenli bir liman.

ÜFE’DEKİ ARTIŞ BEŞ AYIN ZİRVESİNDE

Beklendiği gibi enflasyon yılın ilk ayında yüksek çıktı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre. ocak ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 6.7 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 64.86 oldu. Piyasa beklentisi ortalama yüzde 6.5 seviyesindeydi. Çekirdek enflasyonda da yatay bir seyir izlendi. TÜİK verilerine göre, yıllık çekirdek enflasyon yüzde 70.48. Ana harcama gruplarına göre aylık en yüksek artış yüzde 17.68 ile sağlık grubunda yaşandı. Yüzde 12.17 ile lokanta ve oteller; yüzde 10.25 ile çeşitli mal ve hizmetler en çok artışın yaşandığı diğer kalemler... Bu veriler arasında üretici fiyat endeksinin (ÜFE) hızlanması önem taşıyor. ÜFE, bir önceki aya göre yüzde 4.14 artarak aylık bazda beş ayın zirvesini gördü. Yıllık bazda ÜFE’deki değişim yüzde 44.2 oldu.

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7 bin 893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar?