Zincir marketlerden 'indirim' açıklamaları geliyor

Gıdada yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülen KDV oranına ilişkin zincir marketlerden indirim açıklamaları geliyor. Marketlerde KDV denetimleri de yapılıyor.

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından düzenlenen, "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" tanıtım toplantısında açıklanan gıdada KDV indirimine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. Bugünden itibaren geçerli olan indirimler için zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri marketlerde KDV denetimi yapmaya başladı. Denetimlerde satılan ürünlerin kasada kesilen fişlerinin KDV oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediği ve raflardaki fiyat ürün etiketlerinde düzenleme yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor.

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti Fransız bankacılık devinden yıl sonu 'dolar/TL' tahmini