Zehirlenme vakalarında 'karadul' etkisi: Biz de şaşkınız

Prof. Dr. Ayça Açıkalın Akpınar, karadul örümceği nedeniyle bu yıl zehirlenme vakalarının arttığını, bunun kendileri için de beklenmedik bir gelişme olduğunu söyledi.

DUVAR - Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ayça Açıkalın Akpınar, 1-4 Aralık tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 18'inci Türkiye Acil Tıp Kongresi'nde zehirlenmelerle ilgili bir sunum yaptı. 

Türkiye'nin Toksikoloji Haritası ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Akpınar, zehirlenmelere neden olan durumları anlattı. Prof. Dr. Akpınar, kalp ilaçlarının tekrar tekrar alınmasının ve ayrıca mantar zehirlenmelerinin 'ölümcül' vakalar olarak acillere geldiğini söyledi. Bu yıl karadul örümceğine bağlı zehirlenmelerdeki artışın kendilerini de şaşırttığını sözlerine ekledi. 

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Dolar yıl sonunda kaç lira olur?