Yüksel Genç: Kürtler kazandırırken kazanmak istiyor

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi Genel Koordinatörü Yüksel Genç, Kürt meselesine dair analizlerde bulundu. Genç, "Kürtler kazandırırken kazanmak istiyor" diyerek seçimlere dikkat çekiyor.

DUVAR - Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi Genel Koordinatörü Yüksel Genç, Kürtler'in artık ne muhalefete ne de iktidara kendini ispatlama ihtiyacı içinde olmadıklarını söylüyor.

Genç, "Kürtlerin desteği iktidara kayıyor ya da onları dışlıyor üzerinden baskılanmasını çok önemsemiyor artık. Bunun bir karşılığı yok. AKP’nin kazanması halinde sorumluluğun kendinde değil mevcut ana akım muhalefette olduğunu, çünkü kendisinin açık destek verdiği iki seçimde sorumluluğunun gereğini yeterince yerine getirdiğini düşünüyor, “bu benim suçum değil, sorumlusu ben değilim” diyor. Kürt toplumunda çok güçlü bir duygu bu. Sadece bölgedeki DEM seçmeni için değil, farklı siyasal yelpazelere sahip daha milliyetçi, ulusalcı Kürtler açısından da söylüyorum. Kürtler, kazandırırken kazanmak, güçlendirirken güçlenmek istiyorum diyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi Tahran’a getirildi Avrupa'nın namağlup şampiyonları: Türkiye'de tek takım başardı Arda Güler La Liga rekorunu kırdı: Messi ve Ronaldo'yu geçti Kısa bir tatil: Acarlar Longozu İslam Memiş'ten 'manipülasyon' uyarısı: Bir sabah uyandığınızda... 77'nci Cannes Film Festivali'nden fotoğraflar