Yeni kıdem tavanı kimi, nasıl etkiler?

İşçilere ödenecek kıdem tazminatının tavan tutarı 23 bin 489.83 TL’ye yükseldi. Artış sonrası en çok merak edilen konulardan biri de yeni kıdem tavanının kimi, nasıl etkileyeceği konusu oldu.

DUVAR - Çalışma hayatının en önemli konularından birisi kıdem tazminatı. Hem işçiler için güvence sağlamak, hem de iş ilişkilerinde istikrarı sağlamak amacıyla uygulamada olan kıdem tazminatı, çalışma hayatında adil bir dengenin de temel şartlardandır. Geçtiğimiz hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 7 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanan Mali ve Sosyal Haklar Genelgesi’ne göre, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının tavan tutarı 23.489,83 TL’ye yükseldi.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor