Yeni bulgular açıklandı: Urartular önce kanalizasyon sistemini yapmış

Erzincan Altıntepe kazıları, Urartuların kentleşmesi konusunda birçok yeni bilgiye ulaşılmasını sağladı.

Melishan Devrim

DUVAR - Altıntepe, Ayanis, Tralleis, Alabanda, Kyzikos ve Parion’da geçen sezonda pandemiye rağmen devam eden kazılarda elde edilen güncel veriler paylaşıldı. 17 yıl devam eden Erzincan Altıntepe kazılarının, Urartuların kentleşmesi konusunda birçok yeni bilgiye ulaşılmasını sağladığı belirtiliyor.
1973’te kurulan ve ilk öğrencilerini 1975’te kabul etmeye başlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin arkeoloji bölümü, bu alanda 50 yıla yakın bir deneyime sahip. Bölümün akademisyenleri, 2020 yılında pandemiye rağmen devam eden kazı çalışmalarını çevrimiçi ‘Kazılar Işığında Arkeoloji Günleri’ başlıklı panelde 9 Nisan 2021’de anlattılar. Panelin başlangıcında can sıkıcı bir siber saldırı gerçekleşmesine rağmen etkinlik durdurulmadı ve 6 ayrı kazı hakkında sunumlar tamamlandı.
(Görsel: Ayanis Kalesi Haldi tapınağının restitüsyon çizimi)

Haberin Devamı
Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var Tarkan Zengin hesapladı: Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek? AJET'ten yurt dışı ucuz bilet kampanyası Flört alışkanlıkları değişiyor: Acımasız davranan pek çok insan var