Yelkenlide bir ay: Hem karaya varmak hem de yolculuk bitmesin istedim

Ghislain Vidal-Giraud, yelkenli ile ABD’ye doğru yola çıktı. Günlerce kara parçası görmeden yol aldıklarını anlatan Giraud, bu yolculukta, deniz, doğa ve hayat ile ilgili çok şey öğrendiğini söyledi.

DUVAR - Ghislain Vidal-Giraud, 10 Eylül 2022 günü, İstanbul’dan Sofya’ya gitmek üzere trene bindi. 29 yaşındaki Vidal-Giraud’un amacı, Amerika Birleşik Devletleri’ne ulaşmaktı. Ancak o, İstanbul’dan bir uçağa atlayıp gitmek yerine yelkenli ile bunu yapmaya karar verdi. Bu tercihinde Vidal-Giraud’un, iklim değişikliğine karşı karbon ayak izini en aza indirmek istemesi etkili oldu.

Aylarca yolculuk edebileceği bir yelkenli aradı ve nihayet bunu, Fransa’da buldu. 1 Aralık’ta dört kişilik bir ekiple yola çıktı. İki yıl boyunca İstanbul’da yaşayan, inat edip Türkçe öğrenen, İstanbul’da tanıştığı sevgilisi ile ABD’ye taşınma kararı alan Vidal-Giraud’dan yolda yaşadıklarını ve onu bu yolculuğa iten sebepleri anlatmasını istedik.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?