Sedat Bozkurt

bozkurt.sedat@gmail.com
TÜM YAZILARI
Sarayın ruh hali Reytinginin yüksek olduğuna, toplum tarafından dikkatle takip edildiğine inanıyor. En son TRT’ye çıktığında 15 milyon kişinin kendisini izlediğini anlatıyor. Gece gündüz çok çalıştığını, yollar, hastaneler, okullar, havaalanları yaptıklarını dillendirip halen şikâyetçi olunmasını nankörlük olarak değerlendiriyor.
Sandığa giren değil çıkan oy ile seçim kazanmak Bir kez daha, seçim yasasında yapılacak düzenlemelerle kendisine avantaj sağlamaya çalışan iktidar modeli ile karşı karşıyayız. Bu yöntemi uygulayarak başarılı olan iktidar partisini de Türkiye siyasi tarihi bugüne kadar kaydetmemiştir. Memleketin en önemli iki meselesinden biri Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan Kürt Sorunu “meseleler” arasında bazen birinci bazen de ikinci sırada gösterilir, sonuçta neresinden bakarsanız bakın hep ilk ikide yer alır.
Türk yargısı otopsi raporudur Uygulanmayan AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararları bu dönemin en önemli tartışma konuları. Özellikle AİHM kararları nedeniyle Türkiye, kurucu muamelesi gördüğü Avrupa Konseyi’nde yaptırımlara muhatap olacak. Belki üyeliği askıya alınacak belki de oy hakkı dondurulacak. Bu AB sürecini de çok olumsuz etkileyecek. Durum hayli ciddi yani. İttifaklar Türk siyasetinde kalıcı olacaklar mı? Bu süreç sonunda Millet İttifakı ortada seçim kararı bile yokken seçmenlerin önüne sağlam bir koalisyon protokolü ve öncelikler listesi koyabilecek. İktidarı elinden gitmiş bir AKP ve MHP’nin, 20 yıllık bir iktidar deneyiminden sonra yapacağı muhalefetin ne kadar karşılığı olur, Türkiye bir de buna tanıklık yapacak. Seçimlerden sonra göründüğü kadarıyla, Türkiye farklı kimlikteki partilerin oluşturduğu koalisyon hükümetleriyle uzun süre yönetilecek. HDP’li mi HDP’siz mi? 1991 yılında CHP’nin o dönemki partisi olan SHP, HDP’nin o dönemki partisi olan HEP ile seçim ittifakı yaptı. HEP’i kuranların tamamı CHP kökenliydi, SHP’nin siyasi yelpazesindeki yeri, bugünkü CHP’den daha soldaydı. Ve bu ittifak, ne getirip ne götürdüğü üzerinden halen tartışma konusudur. Bir AKP anatomisi Erdoğan’ın elinden devleti yani iktidarı aldığınız zaman Erdoğan biter. Erdoğan giderse de AKP biter. Denklem bu kadar basit aslında. Merhaba Bu koşullar kimseyi yanıltmasın, hiçbir zaman en son, kendi idam sehpasını tekmeleyen bir devrimcinin attığı slogan olmadı duyduğumuz. Hüzünlerimiz aynı zamanda umutlarımız oldu. Hiçbir şeyi de unutmadık. AKP'nin 20 yıllık hikayesi-7 Mevcut politik tablo üzerinden yapılan okumaların tamamında AKP’nin artık gidici olduğu ve Erdoğan’ın bir daha seçilme imkanının olmadığı sonucu çıkıyor. AKP'nin 20 yıllık hikayesi-6 Erdoğan’ın mesajını okurken ayağa kalktı, o ayağa kalkınca herkes ayağa kalktı ve bir ilk olarak mesaj ayakta dinlendi... AKP'nin 20 yıllık hikayesi-5 AKP 5’inci Olağan Kongresi 12 Eylül 2015’te toplandı. Davutoğlu kongre sabahı Erdoğan’ın listesi ile salona geldi ve kısa süreceği her halinden belli olan genel başkanlık koltuğuna oturdu… AKP'nin 20 yıllık hikayesi-4 Takvim yaprakları 17 Aralık 2013’ü gösterdiği sabah erken saatlerde savcıların kontrolünde polis rüşvet operasyonu yaptı. Operasyon yapılan iş adamlarının tamamı iktidara yakındı ve bazı iktidar üyeleri ile yakın ilişkiler kurmuşlardı... AKP'nin 20 yıllık hikayesi-3 MİT krizinde ilk kez cemaat ile AKP açık bir biçimde birbirleriyle mücadeleye başlamışlardı. İkisi de birbirlerinin gücünün farkında değildi ve bunu öğrenmek istiyorlardı. AKP'nin 20 yıllık hikayesi-2 AKP ilk ciddi krizini, adı tarihi ile anılan 1 Mart tezkeresinde yaşadı. Devlet yönetmenin ilk ciddi sınavı karşılarında duruyordu... AKP'nin 20 yıllık hikayesi-1 Takvim yaprakları 14 Ağustos 2001’i gösteriyordu. Ankara Bilkent Otel'de, mutlak çoğunluğu kapatılan Fazilet Partisi üyelerinden oluşan AKP’nin kuruluşu açıklanıyordu...