Yapay zeka çağında üzerinde oynanmış bir görüntü nasıl tespit edilir?

Galler Prensesi Kate'in ameliyat sonrası paylaşılan ilk resmi fotoğrafının 'manipülasyon' sebebiyle ajanslarca geri çekilmesi, üzerinde oynanan fotoğrafların tespiti konusunu yeniden gündeme getirdi.

DUVAR - Fotoğrafların sadece birkaç tıklamayla dijital olarak değiştirilebildiği ve hatta yapay zeka ile sıfırdan üretilebildiği bir dünyada, gözlerimizin gördüğüne inanmak da giderek zorlaşıyor. Görüntüleri manipüle etmek için kullanılan teknikler o kadar gelişkin ki hiper-gerçekçi sahte görüntü çağına girmiş durumdayız. Bu tür görüntüler yanlış bilginin yayılmasına yol açabilir ve hatta seçimler gibi önemli olaylarda kamuoyunu etkileyebilir.

Galler Prensesi Kate Middleton ve çocuklarının bir fotoğrafının 'manipüle edildiği' endişesiyle haber ajansları tarafından geri çekilmesiyle bu konu daha önce hiç olmadığı kadar gündeme girdi. Peki, düzenlenmiş veya yapay zeka tarafından üretilmiş bir görüntüyü tespit etmek için neler yapılabilir?

Haberin Devamı
Otomatik vitesli en ucuz 10 araç: 1 milyon TL’nin altında çok az var Akaryakıt fiyatları güncellendi: 12 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Ekonomi kötüyse AVM'ler neden dolu: Demirtaş'ın cevabı gündem oldu Eurovision birincisi Nemo'dan 'yasak' tepkisi: 'Kupayı kırdım...' Meteorolojiden 19 il için sarı kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı Yaz havası ne zaman geliyor?