Vergi ve harçlarda artış oranı netleşti: Nereye, ne kadar ödenecek?

2024’te uygulanacak yeniden değerleme oranı, ekim enflasyonunun açıklanmasıyla netleşti. Yeni yılda vergi, harç, MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi gibi ödemeler yüzde 58.46 oranında artacak.

DUVAR - Ekim ayında enflasyon aylık yüzde 3,43, yıllık yüzde 61,36, 12 aylık ortalamalara göre de yüzde 54,26 oldu. Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, 2024 için uygulanacak yeniden değerleme oranı da netleşti. Yeni yılda vergi, harç, MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi gibi ödemeler yüzde 58,46 oranında zamlanacak. Belirlenen orana göre yeni yılda yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefon IMEI kayıt harcı 31 bin 692 lira olacak.

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7.893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın Uzmanlar uyardı: ATM'lerde en çok kullanılan şifreler İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler