Vatoz Platformu 8 Mart'ta yayında: Eril zihniyete karşı yan yana duralım

Varız Buradayız İnisiyatifi'nin web tabanlı iletişim ve dayanışma ağı olan “Vatoz Platformu” 8 Mart'ta yayında. Platform, fotoğraf temelli görsel sanatçılara çağrıda bulundu.

Abone ol

İZMİR - Varız Buradayız İnisiyatifi'nin web tabanlı iletişim ve dayanışma ağı olan “Vatoz Platformu”, 8 Mart tarihinde yayın hayatına başlıyor. 2018 yılında kadınların fotoğraf ve sanat alanında karşılaştıkları dışlayıcı tutum ve politikaları protesto eden Varız Buradayız İnisiyatifi, sanat etkinliklerinde, kültürel-akademik organizasyonlarda ve yayınlarda yetersiz temsillerinin yanı sıra, egemen görsel dile de yansıyan toplumsal cinsiyet esaslı ayrımcılığı ve eşitsizliğini vurgulamıştı.

Mevcut durumu dönüştürmeyi hedefleyen ilk bildirisini 200 kadın fotoğrafçı ve görsel sanatçının imzasıyla yayımlayan inisiyatif, 2018 yılından bu yana çeşitli atölyeler ve toplantılarla katılımcı bir süreç yürüttü. İnisiyatif, 8 Mart'ta Vatoz'u ilan ederek, dayanışmayı büyütüyor.

'ERİL ZİHNİYETE KARŞI YAN YAN YANA DURMAYA DAVET EDİYOR'

Kadın ve LGBTİ+ fotoğrafçılara, fotoğraf temelli görsel sanatçılara, fotoğrafla ilişkilenen akademisyenlere, sanat yazarlarına, editörlere ve kültür sanat yöneticilerine açık çağrı yapan insiyatif, toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığa ve dünyanın bugünkü dertlerinin çoğunun kaynağı olan tahakkümcü eril zihniyete karşı yan yana durmaya davet ediyor.

Fotoğraf alanında dayanışma dinamiklerini görünür kılacak araçlar üretmeyi de amaçlayan Vatoz Platform’a, fotoğrafçılar, video ve lens temelli görsel sanatçılar, fotoğrafla ilişkilenen öğretim görevlileri, akademisyenler, kültür sanat yöneticileri, sanat yazarları ve editörler başvurabilir. Başvuru, 1 adet portre fotoğrafı, en çok 200 kelime biyografi, iletişim, web ve e-posta bilgileri, fotoğrafçılar ve görsel sanatçılar için en az 4 en fazla 10 adet portfolyo görseli ile gerçekleştiriliyor. (DUVAR)