Uzmanlardan kronik hastalara kirlilik uyarısı: Maske takın

Afrika'dan gelen çöl tozlarının yanı sıra Partikül Madde 10 kirliliğinin de ortalama değerlerin üzerinde seyrettiğini belirten uzmanlar ise kronik hastalar için "Dışarı çıkan maske taksın" diyor.

DUVAR - Hava sıcaklıklarındaki artış ve kuraklık hava kirliliğine neden oluyor. İstanbul başta olmak üzere  sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği birçok kentte son günlerde hava kirliliğinde artış uyarısı geldi. Afrika'dan gelen çöl tozlarının yanı sıra Partikül Madde 10 (PM10) kirliliğinin de birçok ilçede ortalama değerlerin üzerinde seyrettiğini belirten uzmanlar ise özellikle solunum yolu hastaları, gebeler, yaşlılar ve kronik hastaların yağış gelene kadar maske takmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı
İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Uzmanlardan 2024 için altın tahmini En çok kupa kazanan teknik direktörler: Türkiye'den 1 isim listede Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler