Uzman uyarısı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç takma

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kholzoda Saidali, "Eğer sahte güneş gözlüğü takmayı düşünüyorsanız, hiç gözlük takmamanın daha sağlıklı olduğunu bilmelisiniz" dedi.

DUVAR - Sahte güneş gözlüklerinin farklı göz hastalıklarına neden olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kholzoda Saidali, bir güneş gözlüğünün ultraviyole ışınlarını önlemesi gerektiğini, önlemeyen gözlüklerin ise kesinlikle takılmamasını söyledi. Özellikle yaz aylarında tercih edilen güneş gözlüklerinin bir aksesuar amacı taşımasından daha çok filtreleyeci önlem olarak kullanılması gerektiğini kaydeden Saidali, sahte güneş gözlüğünün zararları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler