Uzaylılar dikkat çekmek için süpernovaları kullanıyor olabilir mi?

Gökbilimciler soruyor: Süpernovalar, uzaylılardan gelen mesajlara ulaşmamıza yardım edebilir mi?

DUVAR - Gökbilimciler, uzayda ortaya çıkan yeni bir aşırı parlak patlamaya odaklanmış durumda: (M101 adıyla da bilinen) Fırıldak Galaksisi’nde bulunan bir Tip II süpernova. Tip II süpernova, devasa kütleye sahip bir yıldızın ömrünün felakete dönüşen sonudur ve ‘SN 2023ixf’ diye adlandırılan bu yeni süpernova, on yıldan fazla bir zamandır Dünya’ya en yakın patlama olmayı sürdürüyor.

Pek çok gökbilimci bir yıldızın hayatının sonunu görmeye odaklanırken, küçük bir grup farklı bir şeyi merak ediyor: Bu ışık parlaması uzaylılardan gelen mesajlara ulaşmamıza da yardım edebilir mi? Dünya Dışı Zeka Arayışı Enstitüsü (SETI) ve Washington Üniversitesi’nin oluşturduğu bir araştırma ekibi bunun mümkün olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi...