Uzay çöpleri Dünya'ya nasıl düşüyor?

Uzaydaki bilimsel çalışmalar ardında giderek artan miktarda çöp bırakıyor. Kimi uzay çöpleri de bir süre sonra Dünya'ya doğru düşüşe geçiyor. Peki bu atıklar insanlar için bir tehlike oluşturuyor mu?

DUVAR - Merkezi Bonn kentinde bulunan Almanya Sivil Savunma ve Afet Yardımı Dairesi (BBK) 7 Mart'ta kamuoyuna yönelik bir açıklama yaptı ve 8 Mart gibi uzaydan eski bir bataryanın atmosfere giriş yapacağını, ancak bunun Almanya'ya düşme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Risk olmadığı belirtilse de bu açıklama ülkede endişeye neden oldu. BKK ayrıca Almanya Havacılık ve Uzay Operasyon Merkezi'nin (ASOC) ilk analizlerine göre bataryanın bazı parçalarının Almanya üzerinde uçarken görülebileceğini, ancak başka noktalara ulaşmasının öngörüldüğünü kaydetti. ASOC'un yeryüzüne yaklaşan objelerin hareketliliğini yakından takip ettiği vurgulanan uyarıda, takibin sivil ve askeri işbirliği içinde yapıldığı belirtildi. Almanya'ya düşeceğine dair ipuçları tespit edilmesi halinde de mevcut kriz mekanizmalarının devreye gireceği ve olası tehlikeye tepki verileceğinin altı çizildi.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Uzmanlardan 2024 için altın tahmini