Uzay aracı yörüngeye yerleşti: Ay yüzeyinden yeni görüntüler geldi

Hindistan'ın Chandarayaan-3 adlı uzay aracı, Ay yüzeyinden yeri görüntüleri paylaştı. Chandrayaan-3'ün, 23 Ağustos'ta Ay yüzeyine inmesi bekleniyor.

DUVAR - Hindistan'ın 14 Temmuz'da uzaya gönderdiği Chandrayaan-3 keşif aracının yörüngeye başarılı şekilde yerleştiği bildirildi. Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu, geçen cumartesi günü Ay yörüngesine giren Chandarayaan-3 uzay aracının yolladığı ilk görüntüleri paylaştı. Fotoğraflarda araç yüzeye yaklaştıkça kraterlerin giderek büyüdüğü görünüyor.

Uzay mekiği, iniş aracı ve bir de yüzeyde dolaşabilecek harici araçtan oluşan Chandrayaan-3'ün 23 Ağustos'ta Ay yüzeyine inmesi bekleniyor. Başarılı olursa, Hindistan, Ay'ın şimdiye kadar çok az incelenmiş güney kutbuna araç indiren ilk ülke olacak. Hindistan bu misyonuyla aynı zamanda ABD, eski Sovyetler Birliği ve Çin'den sonra Ay'a yumuşak iniş yapmayı başaran dördüncü ülke unvanını da alacak.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor