Urfa sağanak sonrası sele teslim oldu: 4 kişi hayatını kaybetti

Urfa'da sağanak yağış etkili oldu. Kentte dün gece başlayan yağış nedeniyle bazı ev, hastane ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. 4 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Fatma Keber 

URFA - Urfa' ve bazı ilçelerde etkili olan sağanak yağış sonucu bazı evleri su bastı, yollar göle döndü.  Vali Salih Ayhan, dört kişinin vefat ettiğini açıkladı. Kayıp iki itfaiye eri aranıyor.

Dün gece başlayan yağış nedeniyle bazı ev, hastane ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Sağanak yağış şehrin bazı bölgelerinde su taşkınları meydana getirdi. Merkez ilçelerde ise yağış nedeniyle Balıklı Göl ve Abide Köprülü Kavşağı gibi noktalarda yağışlar nehre dönüştü. İl genelinde yağışların bugünde etkisini süreceği belirtildi.

Şanlıurfa Valiliği il genelinde bugün itibariyle okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca Akçakale ve Harran ilçelerinde de yağış nedeniyle selin oluştuğu öğrenildi. AFAD yağışların perşembe gününe kadar süreceğini açıklayarak vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Sağanak yağış nedeniyle Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisi su baskınına uğradı. Kenti etkisi altına alan yağış hayatı adeta durma noktasına getirdi. Sağanak yağış nedeniyle birçok ev işyeri sular altında kalırken, araçlar sürüklendi.

'BODRUM VE ZEMİN KATTA KALANLARIN EVLERİNİ BOŞALTMASI ÖNCELİK'

Şanlıurfa Valiliği taşkınların ardından yaptığı açıklamada zemin dere yataklarına yakın yaşayan vatandaşların zemin katlardan çıkmaları uyarısında bulundu: "Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı halkımızın dikkatli ve tedbirli olması için gereken tüm uyarılar resmî kanallarımız aracılığıyla yapılmaktadır. Dere ve kanal taşmaları meydana gelebileceğinden, dere ve kanal yatağı yakınında bodrum ve zemin katta ikamet eden vatandaşlarımızın evlerini boşaltması güvenlik tedbiri olarak önceliklidir. Tüm hemşehrilerimizin gelen uyarıları dikkate almaları ve harfiyen uymaları, kendi güvenlikleri açısından önem arz etmektedir."

'SU ALTINDA İNSANLARIMIZ VAR, ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynep Abidin Beyazgül de "Su altında insanlarımız var onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Yetişmekte zorluk çekiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Alınan bilgiye göre; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunmak üzere Urfa’ya gidiyor.