Uluslararası uzmanlardan döviz yorumları: Türkiye'nin artık iki seçeneği var

Uluslararası yatırımcıların gözü, Merkez Bankası'ndaki ani görev değişikliği sonrası TL'nin yaşadığı değer kaybı nedeniyle Türkiye'de. Yabancı ajanslara konuşan uzmanlar güven kaybı nedeniyle TL'deki düşüşün sürmesinin beklendiğini söylerken, SEB Research firmasından Per Hammarlund "Yetkililer iki seçenekle başbaşa kalacak. Ya piyasalara istikrar getirmek için faizi kullanma vaadinde bulunacaklar ya da sermaye kontrolleri getirecekler" dedi.

DUVAR - Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın hafta sonu cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınmasının ardından Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı, bugün uluslararası uzmanlarının en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor. TL'deki düşüşün Avrupa'daki bazı bankalara da olumsuz yansıdığı belirtilirken, yabancı ajanlara durumu yorumlayan uzmanların görüşleri şöyle:

Haberin Devamı
Erdoğan-Özel zirvesindeki boş koltuk detayı gündem oldu Pert araca 600 bin lira istedi: 'Ölücüler lütfen aramasın' Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 102 yıllık anıtsal apartman müze oluyor BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Erdoğan-Özel görüşmesinden fotoğraflar