Uğur Gürses: 'Kontrollü enflasyon' buymuş...

Ekonomistlerin yüzde 175,5 olarak hesapladığı haziran ayı enflasyonunu TÜİK yüzde 78,62 olarak açıkladı. Ekonomi yazarları TÜİK'in çıkardığı rakamı sosyal medya hesapları üzerinden değerlendirdi.

DUVAR- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) sonuçlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre enflasyonda haziranda bir önceki aya göre yüzde 4,95, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 42,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,62 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 44,54 artış gerçekleşti. 

Enflasyon Araştırma Grubu'nun yaptığı hesaplamaya göre, enflasyon aylık bazda yüzde 8,31, yıllık ise 175,55 yükseldi. Ekonomi yazarları 'aradaki farkı' sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla değerlendirdi.

Haberin Devamı
Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var Tarkan Zengin hesapladı: Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek? Benzine ve motorine zam gelmişti: 4 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Ezel ekibi yıllar sonra bir arada