Ucuza borçlanarak emekli olmak için son 8 gün

Asgari ücrete yapılan ara zamla birlikte doğum ve askerlik borçlanması ile Bağkur primlerinin ihya maliyeti artacak. 1 Temmuz’a kadar harekete geçen yüzde 34 daha az ödeme yaparak emekli olabilecek.

DUVAR - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin mart itibarıyla devreye girmesiyle 8 Eylül 1999’dan önce sigorta başlangıcı olan milyonlarca kişinin gündemi emeklilik oldu. Prim gün sayısını ve sigortalılık süresini tamamlayan yaklaşık 2 milyon kişi başvurusunu yaptı. Primi eksik olanlar ise bunu askerlik ve doğum borçlanması yaparak tamamlamaya çalışıyor. Sigorta yılı daha dolmamış olanlar ise primi tamamlama konusunda acele etmiyor. Ancak gecikilen her dönem Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ödenecek tutarın artmasına neden oluyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?