Türkiye'nin çok acil taze paraya ihtiyacı var

Türkiye’nin çok ciddi bir kaynak girişine ihtiyacı var ve bunun için de IMF’nin desteğine... İster IMF’den, ister Körfez’den, ister Çin’den gelsin, Türkiye’nin çok acil taze paraya ihtiyacı var.

TCMB’DEN SÜRPRİZ FAİZ ARTIRIMI

Piyasalar tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yeterince özerk davranamadığı görüşü hakim olmaya başlamış ve politika faizinin düşük oranlarda artırılıp, makro ihtiyati tedbirlere yüklenileceği düşünülürken, beklentilerin üç katı üzerinde faiz artırımına gitmesi büyük bir sürpriz oldu. 250 baz puan artış beklenmekteydi, TCMB politika faizini 750 baz puan artırarak yüzde 25 seviyesine yükseltmiş oldu. Para Piyasası Kurulu’na (PPK) atanan yeni isimlerin etkisi gözlenmeye başladı. Bundan sonrasında dezenflasyonist yaklaşımın daha da ağır basması bekleniyor.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor