Türkiye Raporu: Erdoğan hangi aday karşısında ne kadar oy alıyor?

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, mayıs ayı araştırmalarına göre Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan destekte Eylül 2020’de başlayan düşüşün en üst noktaya ulaştığını söyledi.

DUVAR - Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki “Türkiye raporu-Mayıs 2021” sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e konuşan Can Selçuki, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ın karşısındaki olası adaylar karşısında alacağını hesapladıkları oy oranlarıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: 

Bu sonuçlar, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan destekte Eylül 2020’de başlayan düşüşün en üst noktaya ulaştığına işaret ediyor. Bundan birkaç ay öncesine kadar muhalefetin en büyük problemleri arasında aday olmaması konuşuluyordu. Ama görünen o ki artık bu değerlendirme geçerli değil. Potansiyel muhalefet adaylarının üçünün birinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan daha fazla oy aldığı görülmektedir. Öte yandan bu üç adaydan ikisinin de Yavaş ve İmamoğlu, birinci turda Erdoğan karşısında yüzde 50’den fazla oy aldığı görülmektedir. Bu sonuçların değerlendirilmesinde “muhalefetin ortak adayı” kavramının seçmen gözünde HDP’nin dahli açısından ne anlama geldiğinin bilinmediği göz önünde bulundurulmalıdır.

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti Fransız bankacılık devinden yıl sonu 'dolar/TL' tahmini