Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara aşı sorularını yanıtladı: Olabilecek yan etkileri biliyoruz

Türkiye'ye 11 Aralık'tan sonra gelmesi planlanan Çinli SinoVac firmasının geliştirdiği Covid-19 aşının özellikleri ve güvenilirliği merak konusu.  Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, uygulanmaya başlanması planlanan aşının nitelikleri, etkisi ve diğer aşı çalışmalarıyla ilgili soruları yanıtladı.

DUVAR - Korona virüsüne karşı umut olan aşı ile ilgili merak edilenlere Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara yanıt verdi...

Kaç çeşit aşı türü var? 

Canlı ve ölü (inaktif) aşılar var. Bazı mikroorganizmaları tembelleştirebiliyor, bazılarını zayıflatabiliyoruz. Böyle olunca hastalık yapabilme kapasiteleri azalıyor. Daha doğrusu tamamen ortadan kalkıyor ya da yaşamını devam ettirebiliyor. Nerede devam ettirebiliyor? Uygun bir ortamda. Ortam bozulduğu zaman da kendi kendine ölebiliyorlar. Bunlar canlı aşılardır.

Haberin Devamı
Araçlarda 7 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak 10 yeni özellik SGK uzmanı açıkladı: Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Sıcaklıklar bir anda düşüyor: Meteoroloji'den zirai don uyarısı Kim Milyoner Olmak İster'de gündem oldu: Heyecanına yenik düştü... 2. el otomobil piyasası kan kaybediyor: 200 bin TL al, 795 öde Diyarbakırlı 3 kardeş: Kuaresma Azad, Anne Marie, Teresa Vargas