Tüm zamanların en iyi filmleri açıklandı: Chantal Akerman bir ilke imza attı

Sight and Sound dergisi, on yılda bir yayınladığı tüm zamanların en iyi filmleri listesini paylaştı. Chantal Akerman, 1952'den bu yana listenin birinci sırasında yer alan ilk kadın yönetmen oldu.

DUVAR- Britanya Sinematek Enstitüsü'nün Sight and Sound dergisi, her 10 yılda bir yayınladığı 'tüm zamanların en iyi filmleri' listesini paylaştı.

Chantal Akerman'ın yönettiği 1975 yapımı "Jeanne Dielman, 23 quai du Commerce, 1080 Bruxelles", listenin ilk sırasında yer alarak tüm zamanların en iyi filmi seçildi.

2015 yılında hayatını kaybeden Akerman, bir ilke imza atarak 1952'den bu yana ilk 10'a giren tek kadın yönetmen oldu. 

Son 40 yıldır Orson Welles'in "Citizen Kane" (Yurttaş Kane) filmi ilk sırada yer alırken, 2012 yılında yayınlanan son değerlendirmede ise Alfred Hitchcock'un "Vertigo" filmi birinci seçilmişti.

Değerlendirmenin ilk 35'inde yer alan filmler şöyle: 

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor