TikTok hangi ülkelerde neden yasak?

Pek çok ülke popüler sosyal ağ platformu TikTok'u yasaklama eğiliminde. Yasaklama kararı, sadece Çin'e yönelik casusluk endişesinden kaynaklanmıyor.

DUVAR - TikTok, dünya çapında en popüler sosyal medya ağlarının başında geliyor. Özellikle gençler arasında çok popüler olan platformda, bir milyardan fazla aktif kullanıcı kısa video klipleri paylaşıyor.

Ancak birçok ülkede uygulama, bir güvenlik riski olarak görülüyor. Büyük ölçüde Çinlilerin elinde bulunan ve TikTok'u da bünyesinde barındıran ana şirket Bytedance'ın, Çin yönetimine kullanıcı verilerine erişim imkânı sağladığından şüpheleniliyor. Pekin hükümeti ise Bytedance'a, yurtdışında toplanan kişisel verileri teslim etmesi için baskı yaptığı iddialarını reddediyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?