Tayvan depreme nasıl hazırlanıyor?

Tayvan'da son 25 yılın en büyük depreminde yıkım ve can kaybının görece az olması, bu ülkenin onlarca yıllık hazırlığının ve geçmişten çıkardığı derslerin bir sonucu olarak görülüyor.

DUVAR - Uzmanlar, Tayvan'da dün meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin yol açtığı yıkım ve can kaybının görece az olmasının nedenlerini masaya yatırdı.

Tayvan, yoğun sismik hareketliliğiyle bilinen ve "Ateş Çemberi" olarak adlandırılan bölgede, iki tektonik plakanın kesişme noktası yakınlarındaki bir ada üzerine kurulu. Tayvan bu nedenle aynı bölgedeki Japonya gibi geçmişte birçok deprem felaketi yaşayan ve bunlardan dersler çıkarmayı bilen bir ülke olarak ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?