Tavuk Adası'nda neler oluyor?

Ayvalık'taki Tavuk Adası'nda son dönemde içeriği açıklanmayan bir çalışma yürütülüyor. Daha önce de ranta açılmak istenmesi nedeniyle davalara konu olan adada, inşaat, hafriyat ve dolgu yapılıyor.

İZMİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Doğal Koruma Alanı statüsündeki Ayvalık Tabiat Parkı içerisinde yer alan 17 dönümlük Tavuk Adası'nda son dönemde içeriği tam olarak bilinmeyen ve açıklanmayan projeler yürütülüyor. Üç dönümü Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, geri kalanı ise Dikran Masis isimli şahsa ait olan adada, inşaat ve dolgu çalışmaları yapıldığı görüldü. Ayrıca adaya kepçelerle yollar açılması da dikkat çekti. Ada üzerinde 1800'lü yıllardan kalan Vaftizci Yahya Manastırı da bulunurken, manastırın restore edilmesinin yanı sıra adaya günü birlik eğlence alanları ve beach club tarzı yapıların inşa edileceği iddia ediliyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Dolar yıl sonunda kaç lira olur?