Sucukta büyük hile: Posa yiyorsunuz

İstanbul Sefaköy'de bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satılması gündem oldu. Uzmanlar, "Sucuğun en az kilosunun 600 lira veya 650 lira olması lazım" diyerek hile uyarısında bulundular.

DUVAR - Kasap ve marketlerde sucuğun kangalı 200 ile 300 lira arasında değişirken İstanbul Sefaköy'de 3 kangalı 150 TL'den satılan sucuklar tartışma konusu oldu. 

 Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan, sucukta yapılan maliyet oyunlarına karşı uyarılarda bulundu. Vatandaşın renginden ve görüntüsünden anlayamayacağı hileleri anlatan Doğan, sucukta kemik tozu, sakatat ve bitkisel proteinlerin kullanıldığını, bunların da halk sağlığını tehdit ettiğini dile getirdi.

Haberin Devamı
İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Uzmanlardan 2024 için altın tahmini En çok kupa kazanan teknik direktörler: Türkiye'den 1 isim listede Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler