Su bile ‘sınıfsal’: Zenginler için lüks...

Dünyada serveti ve alım gücü yüksek olan kişilere hitap eden 'lüks su' trendi yükselişte. Fakat uzmanlara göre, suya erişimde eşitlik olmayan dünyada bu bazı etik sorunları da beraberinde getiriyor.

DUVAR - Dünyada zenginler arasında bir süredir yeni bir trend var: Lüks su. Bu tip sular sıradan maden veya musluk sularına kıyasla çok daha fazlasını vadediyor ve fiyatları şişe başına yüzlerce dolara ulaşabiliyor. Hatta şaraplar gibi farklı sular, balıktan bifteğe kadar farklı yemeklerle eşleştiriliyor. Bu yüksek fiyatlı içecekler, volkanik kayalar, eriyen dağ buzulları veya sisten toplanan damlacıklardan elde ediliyor. Hatta bazı markalar suları bulutlardan topluyor. Her lüks su, elde edildiği yerlere göre farklı özelliklere sahip oluyor. Sıradan şişelenmiş sulara göre bir diğer farkları da tamamen işlenmemiş olmaları.

Haberin Devamı
Pucca'nın ev sahibi ifşa etti: Dairenin son halinin fotoğrafları... Reisi, Meşhed'de defnedildi: İmam Rıza Türbesi'nden görüntüler Faiz oranları güncellendi: 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar? İslam Memiş'ten 'çılgın' altın tahmini: 37 gün sonra... 40 ışık yılı uzakta yeni bir ‘Dünya’ bulundu Son seçim anketinde sürpriz sonuç: CHP, DEM Parti ve Yeniden Refah...