Sosyo Politik'in bölgede seçim anketi: HDP ve CHP yükselişte

Sosyo Politik'in 16 Kürt ilindeki araştırmasında AK Parti'de düşüş, HDP ve CHP'de yükseliş görüldü. CHP'nin oyu 12,7 çıktı. HDP'nin hiçbir ittifakta yer almamasını isteyenlerin oranı yüzde 49,5.

DUVAR - Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, seçmen eğilimleri ve Türkiye’nin temel sorunlarına dönük tutum, algı ve tercihlerini ölçmek üzere 9 Eylül 2021 tarihlerinde Bölgede yer alan 16 kenti kapsayan dair bir saha araştırması yaptı. Diyarbakır, Mardin, Urfa, Van, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Adıyaman, Kars, Dersim ve Iğdır kentlerini kapsayan araştırma 1064 kişi ile hanelerinde yüz yüze yapıldı. Araştırmaya katılanların yüzde 52,4’ü “Erkek”, yüzde 47,6’sı “Kadın” görüşmecilerden oluştu.

Haberin Devamı
Otomobil alacaklar dikkat: ÖTV'ye yeni düzenleme geliyor 260 yapay ada: Dubai'deki mega inşaat projesine ne oldu? Erdoğan sordu: Tayfun Kahraman kimdi? Tarkan'ın yeni albümü ‘Kuantum 51’ için harcadığı para gündem oldu Harç pulu toplu alınırsa yıl boyu kullanılabilir mi: Açıklama geldi Hipokrat yeminine 'namus' geldi: Fatih Portakal'ın tepkisi gündem oldu