Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden sanatçılar ve eserleri

2 Temmuz'da Madımak Oteli’nde gerçekleşen katliamda birçok sanatçı hayatını kaybetti. Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden sanatçılar ve eserleri...

Behçet Aysan

Behçet Aysan, 1949'da Ankara'da doğdu. Selimiye Askeri Ortaokulu ve Kuleli Askeri Lisesi'nde okudu.1968'de Ankara Tıp Fakültesi'ne askeri öğrenci olarak girdi.12 Mart döneminden sonra politik nedenlerle ara vermek zorunda kaldığı tıp öğrenimi sırasında çeşitli işlerde çalıştı. Mezun olduktan sonra İzmit'e tayin oldu. Ankara'da psikiyatri ihtisası yaptı. SSK Yenişehir Dispanseri'nde doktor olarak çalıştı. Bunların yanı sıra Behçet Aycan yüzlerce şiire imza attı. 2 Temmuz 1993'te Sivas  Katliamı'nda hayatını kaybetti. 

Eserleri: Karşı Gece (1983), Sesler ve Küller (1984 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri), Eylül (1986, 1988 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü), Deniz Feneri (1987 Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü), Şiirler (1990), Behçet Aysan Kitabı (1993), Üç Kardeştiler (Radyo Oyunu, 1995), Düello (Bütün şiirleri)

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın için '17 gün' uyarısı: Yarından itibaren... Eurovision birincisi Nemo'dan 'yasak' tepkisi: 'Kupayı kırdım...' Yaz havası ne zaman geliyor? Rakamlar güncellendi: 1 milyon liranın aylık faizi ne kadar? Metin Akpınar ve Erman Toroğlu'na yaş engeli: Görevlerine son verildi Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?