Sinagogun altında bulunan 'gizli' tüneller: Ne biliniyor, iddialar neler?

Brooklyn'de Hasidik Yahudi hareketi Şabat-Lubaviç'in merkezi olarak kullanılan sinagogun altında 'gizli' tüneller bulundu. Görüntülerle beraber, komplo teorileri ve iddialar da dolaşıma girdi.

DUVAR - ABD'nin New York şehrinde, Brooklyn bölgesinde eski bir Hasidik Yahudi hareketinin merkezi olarak kullanılan tarihi sinagogun altında gizli bir tünel inşa edildiği ortaya çıktı. Tüneli kapatmak isteyen polis ile kararı protesto eden Yahudi cemaati arasında arbede yaşandı. Yaşları 19 ile 22 arasında değişen dokuz kişi gözaltına alındı.

Söz konusu görüntülerin, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılmasıyla beraber gizli tünellere ilişkin çeşitli iddialar da ortaya atıldı. 

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler