Sıcak havalarda serin kalmak için ne giymeli?

Yapılan araştırmalar, giydiğimiz kıyafetlerin rengi, kumaşı ve kalıbı gibi bir dizi faktörün sıcak havalarda serin kalmak için önem sahibi olduğuna işaret ediyor.

DUVAR - Dünyada sıcak hava dalgaları, iklim değişikliğinin etkisiyle artıyor ve şiddetleniyor. Avrupa Birliği'nin (AB) Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin bugün paylaştığı bilgilere göre, Temmuz 2023 küresel bazda 'en sıcak ay' olarak kayıtlara geçti. Hâl böyle olunca, sıcak havalarda serin kalabilmek için ne giymeliyiz sorusu sık sık gündeme geliyor. Araştırmacılar, sıcak havalarda doğru kıyafetleri giymenin daha az klima kullanımını beraberinde getirdiğine dikkat çekiyor. Bu da uzun vadede enerji tasarrufu ve sera gazı salımlarının azaltılması açısından önemli. Peki, serin kalabilmek için nasıl giyinmek gerekiyor?

Haberin Devamı
Akaryakıt fiyatları güncellendi: 23 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Tüm sürücüleri ilgilendiriyor: Artık e-Devlet üzerinden yapılacak Evini satacaklara, 1'den fazla evi olana kötü haber: Yeni vergi yolda Filistin'i devlet olarak tanıyan ülkeler Analiz: Türkiye kaybettiği yılları not artışlarıyla telafi edemez Bu hafta 4 dizi yayına başlayacak