Sedat Peker ve seçim araştırması: Erdoğan bir ayda 4 puan kaybetti

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin haziran ayı anketinde Sedat Peker'in iddiaları ile seçimler soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan mayıs ayına göre haziranda 4 puan daha kaybetti.

DUVAR - Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi haziran ayına ait 'Türkiye Siyaset Paneli' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 26 bölge, 27 il, 230 noktada 3 bin 848 kişiyle yapılan ankette 'Bu Pazar milletvekili seçimi yapılacak olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce seçmenin yaklaşık olarak yüzde 29’u AK Parti’yi, yüzde 22’si CHP’yi, yüzde 11’i İyi Parti’yi, yüzde 9’u HDP’yi ve yüzde 7’si MHP’yi destekleyeceğini ifade etti. Yeni kurulan partilerden DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 1,2 seviyesinde. Kararsızlar ise önceki aya göre 4 puanlık düşüşle yüzde 10,2 olarak ölçüldü. 

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en popüler 20 dizi Otomobilde çarşı karıştı: Hangi markalar kayıpta, hangileri çıkışta? Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Mayıs ayında denize girilebilecek yerler Belediyelerde yeni yarış: İmamoğlu mu, Yavaş mı? Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu kuvvetli sağanak uyarısı