Savaşın birinci yılı... Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının neresinde?

Rusya-Ukrayna savaşı, bir yılı geride bıraktı. Peki, Türkiye savaşın tarafları arasında nasıl bir rol üstlendi ve hangi adımları attı?

DUVAR - Birinci yılını dolduran Rusya-Ukrayna savaşında, Türkiye de özellikle geçtiğimiz yıl mart ayında İstanbul’da yapılan ateşkes görüşmeleri ve temmuz ayında imzalanan tahıl koridoru anlaşması ile birlikte bir ‘arabuluculuk’ rolü üstlenmiş oldu. 

Öte yandan, Baykar Teknoloji şirketinin İHA ve SİHA’ları Ukrayna’da kullanılırken, Batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara katılmayan Türkiye bir yandan da yaptırımları delme konusunda Rusya’ya yardımcı olduğu suçlamaları ile karşı karşıya kaldı.

Peki, Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının neresinde duruyor? Türkiye bugüne kadar savaşa nasıl dahil oldu? Son bir yıldan öne çıkanlar şöyle…

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi...