'Salvator Mundi': Dünyanın en pahalı tablosu nerede?

Leonardo da Vinci'nin "Salvator Mundi" adlı tablosu, 2017 yılında 450 milyon dolara satıldıktan sonra bir daha görülmedi. Muhammed bin Salman'ın aldığı düşünülen tablonun nerede olduğu bilinmiyor.

DUVAR- Rönesans döneminde yaşayan İtalyan sanatçı Leonardo da Vinci'nin "Dünyanın Kurtarıcısı" (Salvator Mundi) adlı tablosu, 450 milyon dolara satıldıktan sonra bir daha görülmedi.

İsa Peygamber'i dünyanın kurtarıcısı olarak tasvir eden tablo, 2017'de Londra'daki müzayede salonu Christie's tarafından satışa çıkarıldığında, Leonardo'nun son eseri olarak tanıtıldı. Ancak o zamanlarda bile Leonardo'nun tabloda birkaç fırça darbesinden başka emeği olmadığından kuşkulananlar vardı, bu kuşkular da giderek arttı.

Haberin Devamı
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi Tahran’a getirildi Avrupa'nın namağlup şampiyonları: Türkiye'de tek takım başardı Arda Güler La Liga rekorunu kırdı: Messi ve Ronaldo'yu geçti Kısa bir tatil: Acarlar Longozu İslam Memiş'ten 'manipülasyon' uyarısı: Bir sabah uyandığınızda... 77'nci Cannes Film Festivali'nden fotoğraflar