Salgın kontrolüne varyant çelmesi: Hangi aşı hangi mutasyondan ne kadar koruyor?

Korona virüsü salgınında son dönemde ortaya çıkan bazı mutasyonlar, aşıların koruma oranları ve hedeflenen sürü bağışıklığı konusunda endişe yarattı. Peki aşılar ve mutasyonların bu aşılara olası direnci hakkında şu ana dek ne biliniyor?

DUVAR - Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya.... Korona virüsünün bu ülkelerde geçirdiği mutasyonlar ve ortaya çıkan yeni varyantlar, pandemiye karşı aşı savaşında endişe yarattı. Birçok ülkede uzmanlar, bu mutasyonların toplum içinde ve dünya çapında daha da yayılmasının engellenmesi için kapanma tedbirlerinin aşı kampanyaları belirli bir noktaya ulaşmadan kaldırılmaması çağrısı yapıyor. Son olarak, Güney Afrika varyantının Oxford/AstraZeneca aşısına direnç göstermesi bu tartışmayı alevlendirmiş durumda.

Haberin Devamı
Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var Netflix'in tartışmalı dizisi: Baby Reindeer'da ne anlatılıyor? Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi Benzine ve motorine zam gelmişti: 4 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları