Sadece 10 milyarder pandemide 400 milyar dolar kazandı

Korona virüsü pandemisi nedeniyle milyonlarca insan işsiz kalmışken, dünyanın en zengin 10 kişisi salgının başından bu yana 400 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Uzmanlar, bu miktarın bazı hükümetlerin salgında vatandaşları için harcadığı paradan daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

DUVAR - Korona virüsü pandemisi dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın işsiz kalmasına ve gelecek endişesi yaşamasına yol açarken, en zengin 10 kişinin salgının başından bu yana toplamda 400 milyar dolardan fazla gelir elde ettiği ortaya çıktı. Buna göre, aralarında Amazon'un sahibi Jeff Bezos ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in bulunduğu 10 milyarder, dokuz aydır İngiltere hükümetinin pandemiyle mücadele için harcadığı paradan veya Amerika'da halka yardım için çıkarılacak bir yasanın öngöreceği mebladan daha fazla para kazandı.

Haberin Devamı
Kim Milyoner Olmak İster'de gündem oldu: Heyecanına yenik düştü... 2. el otomobil piyasası kan kaybediyor: 200 bin TL al, 795 öde Araçlarda 7 Temmuz'dan itibaren zorunlu olacak 10 yeni özellik SGK uzmanı açıkladı: Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Uzmanı anlattı: Konut fiyatları düşer mi? İslam Memiş gram altın için rakam verdi: Alım fırsatı mı?