Rusya’da ‘Wagner isyanı’: Bugüne kadar neler oldu?

Ukrayna'da Rusya safında savaşan Wagner paralı asker grubunun lideri Prigojin hakkında 'silahlı isyan' suçlamasıyla soruşturma açıldı. Peki, bugüne nasıl gelindi?

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner paralı asker grubunun kurucusu ve lideri Yevgeniy Prigojin'i 'vatana ihanet, silahlı isyana teşebbüs ve ülkeyi arkadan bıçaklamakla' suçladı. Wagner güçlerinin Ukrayan sınırını geçerek Rusya'nın Rostov kentine girdiğini ve başkent Moskova'ya ilerleyeceğini duyuran Prigojin ise amacının 'bir askeri darbe değil, adalet yürüyüşü' olduğunu söyledi.

Peki, bir yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşında Rusya saflarında savaşan Wagner ile Rusya devleti arasındaki gerilimde bugüne nasıl gelindi?

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor