Rusya, sandık başına gidiyor: Seçim hakkında bilinmesi gerekenler

Rusya'da üç gün sürecek devlet başkanlığı seçimi için 112 milyonu aşkın seçmen sandık başına gidecek. Erken oy verme sürecinin sürdüğü ülkede devlet başkanlığı için Putin dahil dört isim yarışıyor.

DUVAR - Rusya Federasyonu, devlet başkanlığı seçimleri için 15-17 Mart tarihlerinde sandık başına gidecek. Bu seçimlerle birlikte Rusya’da devlet başkanlığı seçimleri de ilk defa bir değil üç gün boyunca yapılmış olacak. Bu, aynı zamanda Rusya’daki 28 bölgede ve 2014 yılında uluslararası hukuka aykırı bir şekilde ilhak edilen Kırım’da seçmenlerin çevrimiçi olarak oy kullanabileceği ilk devlet başkanlığı seçimi olarak kayıtlara geçecek. Seçimin kazananı ise mayıs ayında resmen göreve başlayacak.

Peki, seçim süreci nasıl işleyecek? Seçimler bu yıl neden üç gün boyunca devam edecek?

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor