Ruslar Antalya'dan ayrılıyor: Dubai'den pahalı

Antalya'da 2022 itibariyle sayıları 172 bin 482 olarak kaydedilen yabancı nüfus, ev ile kira fiyatlarının yüksekliği ve oturum izinlerinin uzatılmaması nedeniyle şehirden ayrılmaya başladı.

DUVAR - Yabancı turistlerin tatil için sık tercih ettiği Antalya'da çok sayıda Rusya ve Ukrayna vatandaşı ikamet ediyor. Antalya'da 2020 yılında 94 bin olan yerleşik yabancı nüfus 2021'de 136 bin 946'ya, 2022'de 172 bin 487'ye yükseldi.

Rusya ve Ukrayna'dan özellikle iki ülke arasındaki savaşla birlikte artan göç nedeniyle Antalya'da konut ve kira fiyatları astronomik düzeyde arttı.

Artan fiyatlarla birlikte, Rusya ve Ukrayna'dan gelenlere evlerini yüksek rakamlara kiralamak isteyenler kiracıları evden çıkarttı ya da mahkemelik oldu. 

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi... Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler