Ruşen Alkar: Şarkıların Kürtçe olduğunu öğrendiklerinde öfke, şaşkınlık, sevgi karışıyor

Kürt halk ezgilerini caz ve rock üslubuyla seslendiren Ruşen Alkar, dünyanın her yerinde tek geçerli beğeni kriterinin ise pop müzik olduğunu söyledi. Alkar “Bunun dışındaki türler teknik, tınısal ve sosyo-politik bakımdan aşılması zor duvarlarla karşılaşıyor” dedi.

DUVAR - Ruşen Alkar Kürtçe halk ezgilerini caz, rock ve funk düzenlemeleriyle dinleyiciye sunuyor. Şarkı sözü yazarlığıyla da bilinen ve ilk albümü Sebr-Sabır ile müzikseverlerin büyük beğenisini kazanan Alkar, 10 şarkılık albümünde parçaların Türkçe, Kürtçe ve İngilizce açıklamalarına da yer veriyor. Ona göre müzik temelde düğün, ölüm, ayrılık gibi evrensel duygulardan beslense de, tınısal beğeniler topluluklara göre farklılık gösteriyor. Pop müziğinin de dünyada geçerli tek tür olduğunu ifade eden Alkar, Karar gazetesinden Işıl Çalışkan'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'acil çıkış' uyarısı: Borsa, gram altın ve euro... Altın fiyatlarında son durum: Gram ne kadar oldu? Uzman isimden dolar yorumu: 30 lira olur mu? Akaryakıta indirim geldi: İşte güncel fiyatlar Bu hastalıkları olanlar dikkat: 10 yıl erken emekli olabilirsiniz Survivor'da sistem tamamen değişti: Acun Ilıcalı kuralları açıkladı