Rawest araştırması: Kürt gençleri ne yapıyor?

Rawest Araştırma’nın ‘Türkiye'de genç Kürt olmak’ başlıklı araştırma sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, bir önceki seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş Kürt gençlerin yüzde 20’si AK Parti’den uzaklaşırken, HDP’ye oy veren gençlerin ikinci partisi CHP. Araştırmada Kürt gençlerinin şiddetle arasına mesafe koyduğu, radikalleşmenin 'ılımlılaşma' sürecine girdiği ifade edildi.

ANKARA - Rawest Araştırma ve Yaşama Dair Vakıf (YADA) tarafından yürütülen "Türkiye'de genç Kürt olmak" başlıklı araştırma sonuçları açıklandı. İstanbul başta olmak üzere Diyarbakır, Van, Mardin, Şanlıurfa, Mersin, Adana ve İzmir'de yapılan araştırmada 17-30 yaş aralığındaki bin 500 gençle görüşüldü.

Haberin Devamı
Erdoğan-Özel zirvesindeki boş koltuk detayı gündem oldu Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur