Prof. Tolunay: Bozkurt selinin nedeni HES'lerden ziyade dere yataklarına müdahale ve hatalı köprüler olabilir

Prof. Dr. Doğanay Tolunay, "Bozkurt seline HES'lerden ziyade dere ve taşkın yatağındaki yapılaşma, hatalı köprü inşaatı, dere yataklarına müdahale neden olmuş olabilir" dedi.

DUVAR -

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi'nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Oğuz Kurdoğlu ile birlikte, Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki selin nedenlerine ilişkin inceleme yaptı. Tolunay, sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı:
Bozkurt Selinin nedenlerinin neler olabileceğini Google Earth görüntüleri üzerinden incelemeye çalıştım. Öncelikle ilçeye 3,5-4 km uzaklıktaki HES'in ve regülatörlerinin konumu. Bir regalütörün su alma yeri yaklaşık 2bin m2 kadar. Diğeri ise 4.250 m2 kadar.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Cebinde Türk lirası olanlar... En az yakan 10 dizel otomobil Benzine indirim geldi, akaryakıt fiyatları güncellendi Fiyatlar 'çakıldı': Konut almak için doğru zaman mı? Sürücülerin son şansı: Şimdi 15 lira, yıl başında 5 bin lirayı geçecek Erdoğan’ın CHP ziyaretinde oturma düzeni belli oldu!