Prof. Özateş: Aşırı cep telefonu kullanımı kemik yapısını bozuyor

Nöröradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özateş, aşırı cep telefonu kullanımının iskelet yapısını bozduğunu, sırt ve boyun ağrılarının artmasına neden olduğunu söyledi.

DUVAR - Kas iskelet sistemi hasarlarına bağlı baş ve boyun ağrısı görülme yaşının, özellikle son 10 yıldır 15'li yaşlara kadar düştüğünü belirten Prof. Dr. Mustafa Özateş, "El parmaklarının WhatsApp yazışmaları nedeniyle aşırı kullanımına bağlı gelişen ve tendonların mikropsuz iltihabı olarak tanımlayabileceğimiz 'tendinit'le çok sık karşılaşıyoruz. Cep telefonunun aşırı kullanımı, kas ve kemik yapılarını bozuyor. Muhtemelen ileriki yıllarda kireçlenme vakalarını daha sık göreceğiz" dedi.   

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7 bin 893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler