Prof. Göral: Hava kirliliği, sindirim sistemini vuruyor

Prof. Dr. Vedat Göral, kış aylarında artan hava kirliliğinin sindirim sistemini olumsuz etkilediğini açıkladı. Göral, kışın gerekmedikçe dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.

DUVAR - Kışın artan hava kirliliğinin; obezite, diyabet ve diğer kronik hastalık riskini artıran bağırsak mikrobiyotasını değiştirdiğini belirten Prof. Dr. Vedat Göral, "Araştırmacılar özellikle vücudumuzda, hava kirliliği nedeni ile artan ozon maruziyetinden etkilenen, 128 çeşit bakteri türü belirlediler. Dünyada yılda yaklaşık 8,8 milyon insan hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Özellikle bağırsak hastalığı olanların, kışın ve kirli havalarda daha dikkatli olması ve ilaçlarını mutlaka düzenli kullanması gerekir" dedi.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?