Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul uzatmaları oynuyor

Prof. Dr. Naci Görür katıldığı bir canlı yayında olası İstanbul depremine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Şu anda uzatmaları oynuyoruz" ifadelerini kullanan Görür, ilçe ilçe uyardı.

DUVAR - Olası İstanbul depremiyle ilgili uyarılar yapan yer bilimciler, Marmara'nın periyodunu doldurduğuna dikkat çekiyor. Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolunda 7.6 büyüklüğünde deprem olabileceği uyarısında bulundu. Adalar ve Kumburgaz kolunu işaret eden yer bilimci, "İkisi birden kırılırsa 7.6'ya kadar çıkma olasılığı var" dedi. Prof. Dr. Görür katıldığı TGRT yayınında, "6 sene içinde artı-eksi olarak da 10 sene içinde deprem olması bekleniyor. Biz şu anda uzatmaları oynuyoruz. Marmara'da 7 ve üzerinde deprem olma olasılığı yüzde 47" uyarısını yaptı. 

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Uzmanlardan 2024 için altın tahmini