Prof. Alpay Azap: Kalp krizini Favipiravir değil, hastalık yapıyor

Prof. Alpay Azap, "korona virüsü hastalarında görülen kalp krizine bağlı ölümleri Favipiravir'in sebep olduğu" iddialarının doğru olmadığını söyledi. 8'er tablet içilen ilacın yüksek doz verilmediğini belirten Azap, kalp krizine hastalığın sebep olduğunu söyledi.

DUVAR - Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçların kalp krizine yol açtığı iddialarını yanıtladı. Söylentilerin doğru olmadığını belirten Azap, "Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçlar değil tersine hastalığın kendisi vücutta pıhtılaşmayı artırarak damarların tıkanmasına ve kalp krizi, inme gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor" dedi. 

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Diyarbakır'da şampiyonluk izdihamı: 16 kişi baygınlık geçirdi